Regio

Ontdek de Nederlands-Duitse grensregio

Het grensgebied van Nederland en Duitsland heeft families veel te bieden. Voor een korte vakantie dichtbij huis, een familieuitstapje in het buurland of een gezellige middag in het zwemparadijs, er is hier voor iedereen iets te beleven. De Nederlandse regio’s Twente, Achterhoek, Salland, Vechtdal Overijssel, WaterReijk Weerribben Wieden en de Veluwe aan de ene kant en de Duitse toeristische regio’s Münsterland, Osnabrücker Land, Grafschaft Bentheim en het Emsland aan de andere kant combineren de voordelen van beide landen. Windmolens en watersteden, Hollandse kaas en Westfaalse ham, het Achterhoekse “plat” en het Münsterlandse dialect, verschillend maar toch ook vergelijkbaar, een perfecte combinatie. Een attractiepark, zwemparadijs of een dierentuin? Voor de kleine ontdekkers is hier veel te zien. En waar anders kunnen ze ridder of jonkvrouw spelen? In ieder geval bij ons in een van de vele kastelen en burchten in het Duits-Nederlandse grensgebied. Ga op ontdekkingsreis! Herzlich wilkommen im deutsch-niederländischen Grenzgebiet!

Meer toeristische informatie over de grensregio?

Kijk op www.geheimoverdegrens.nl voor de leukste uitstapjes, accommodaties en fiets- en wandeltochten in het Duitse grensgebied.
Liever actief het Duits-Nederlandse grensgebied ontdekken? De beste tips voor grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes, of de leukste winkelsteden in het grensgebied? Kijk dan op www.grensbelevenis.nl
In onze webshop bestel je eenvoudig informatie over de regio’s, dagjes uit, fiets- en wandelroutes en nog veel meer.