Kerstmarkt in Bronkhorst

  • Bronkhorst Kerstmarkt
  • Bronkhorst Kerstmarkt
  • Bronkhorst Kerstmarkt

Kramen, zangkoren en de poppenvoorstelling “A Christmas Carol”, er is van alles te zien en beleven in het kleinste stadje van Nederland, dat zich twee dagen lang waant in vroeger tijden.

Elk jaar wordt in Bronkhorst de klok zo’n tweehonderd jaar teruggedraaid. Een speciale toneelgroep brengt dit tijdens de Kerstmarkt in Bronkhorst in beeld. In de straten lopen schoorsteenvegers, straatschoffies, welgestelde heren en dames, die zich net zo kleden als de mensen uit de tijd van Charles Dickens. Bekijk de prachtige kleding en attributen van toen van dichtbij. Het kattenkwaad van de kinderen laat bezoekers natuurlijk glimlachen.

Het verlichte stadje, de oorstrelende kerstliederen die koren zingen op verschillende plaatsen in Bronkhorst en de midwinterhoornblazers brengen de bezoekers in kerstsfeer, evenals de oude ambachten, geur van oliebollen, appelbeignets, warme glühwein en chocolademelk.

Op het pleintje bij de kapel staat een bescheiden kerstmarkt opgesteld, met onder andere landleven design- en woonartikelen, kleding, laarzen, batik, hoeden, lederwaren, wijn en chocolade. Vuurkorven en de kerststal met ezels maken het beeld compleet.

Uniek in Nederland is het poppenspel ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het verhaal over de vrek Ebenezer Scrooge, die tijdens de kerstnacht drie geesten op bezoek krijgt is wereldberoemd.

Tijdens de Kerstmarkt in Bronkhorst worden in de Slotkapel van Bronkhorst zes voorstellingen gegeven. Deze beginnen zaterdag 17 december om 13:00, 15:00 en 17:00 uur en zondag 18 december om 12:00, 14:00 en 16:00 uur. De voorstelling duurt ongeveer één uur en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

De Kerstmarkt in Bronkhorst is op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016 van 11.00 tot 18.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid, dit wordt duidelijk aangegeven. Op zondag kan ook worden geparkeerd op het terrein bij Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen. Gasten worden naar Bronkhorst gebracht in huifkarren.

Bezoek de website

Kerstmarkt in Bronkhorst op de kaart en in de buurt

Adres

Kerstmarkt in Bronkhorst

Centrum Bronkhorst

Contact

Tel.: +31 (0)548 - 61 56 74

poppenspel@scrooge-marley.nl

Bezoek de website

Openingstijden

17 december 11:00 tot 18:00 uur
18 december 11:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Entree aan de kerstmarkt is gratis
Bezoeken van de voorstelling is niet gratis
Kinderen t/m 12 jaar € 5,00
Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen € 8,00
Kaarten zijn via de site te bestellen