Adventstijd in Ahaus

  • Adventstijd in Ahaus
  • Adventstijd in Ahaus
  • Adventstijd in Ahaus

Banden-Rodelen en Biatlon in Ahaus

In de kersttijd valt er in de binnenstad van Ahaus voor kinderen veel te ontdekken. Van vrijdag 4 december tot en met zondag 13 december 2015 beleven “klein” en “groot” veel plezier op de “Reifen-Rodeln”. Voor het Raadhuis wordt dan een sneeuwhelling met een piste van 4 x 28 m met een ruime uitloop opgebouwd. Met snowtubes kun je dan heerlijk over de piste glijden. Als dat geen belevenis is! En om niet afhankelijk van het weer te zijn is er ook nog een indrukwekkende “Snow Box” die winters plezier garandeert. De sneeuw van de machine is nog gladder dan de natuurlijke sneeuw. Hoge temperaturen maken dus niet uit, deze kunstmatige Christmas sneeuw zorgt voor optimaal vermaak!

Biatlon Schalke-Tour 2015

Ben jij ook altijd zo onder de indruk van de veelzijdigheid van bi-atleten? Op zaterdag 19 december kun je zelf voor één keer bi-atleet worden. Dan is van 12.00 tot 20.00 uur de “Biatlon Schalke-Tour 2015” te gast in Ahaus. Het motto is: niet alleen ‘er bij’ zijn, maar ‘actief zijn’.
Op vier permanent bewaakte staand-schiet plekken maken schietsportspecialisten het voor belangstellenden mogelijk om met behulp van lasertechniek te schieten met originele biatlon-geweren. Als jij het magische moment van biatlon wilt beleven – namelijk het schieten direct na lichamelijke inspanning – dan kun je je voor een biatlon-duel aanmelden. Op cross-trainers volgen de deelnemers een 90 seconden lange gesimuleerde langlauftraining, direct gevolgd door staand schieten met vijf schoten. Dagwinnaar wordt de deelnemer die het hoogst aantal treffers heeft. Aan de wedstrijd kan iedereen deelnemen. Kennis van biatlon is niet vereist. Aanmelden kan op 19 december aan de stand van “Biatlon Schalke Tour 2015” op de Rathausplatz. Houd rekening met 10 minuten wachttijd. Deelname aan de biatlon is gratis.

StattAlm op de Tobit.Campus

Een ander highlight wacht- iets buiten het centrum – op de Tobit.Campus. Deze campus wordt tussen 27 november en 6 januari 2016 omgetoverd tot een wonderschoon winterlandschap. Op een totaal oppervlak van meer dan 4500 m² vind je alles wat je hartje begeerd. Zo kun je dagelijks vanaf 14.00 uur in de grote ijshal gratis schaatsen en op het Marktplein nodigen diverse restaurants je uit voor een aangenaam verblijf. Er is ook een coole ijsbar met curlingbanen. Meer info vind je op: http://www.stattalm.de/

De kleintjes knutselen terwijl de groten inkopen doen

Voor gezinnen is er tijdens de kerstperiode nog een speciale actie: In de Wichtelgrot helpen jonge vrijwilligers de kinderen met knutselen terwijl hun ouders de kerstinkopen doen. De openingstijden zijn op 14 t/m 23 december op werkdagen van 15.00-18.30 uur.

Bezoek de website

Adventstijd in Ahaus op de kaart en in de buurt

Adres

Adventstijd in Ahaus

Rathausplatz 1

48683 Ahaus

Contact

Tel.: +49 (0)2561 - 44 44 44

marketing@ahaus.de

Bezoek de website

Openingstijden

Banden rodelen
van 4 t/m 13 december
Biatlon Schalke-Tour 2015
19 december 11:00 tot 19:00 uur
Koopzondag op 6 december 13:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Gratis entree