Dagje uit

Beleef een onvergetelijk dagje uit met de hele familie!

Vindt het dagje uit voor jou familie eenvoudig in het Nederlands-Duitse grensgebied. Geniet optimaal van je (korte) vakantie of dagje weg en beleef onvergetelijke avonturen. Of je nu graag iets actiefs doet, van shoppen houdt,  iets wilt leren of juist cultureel bezig wilt zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos! De bezienswaardigheden, attracties en andere mogelijkheden die je in het Nederlands-Duitse grensgebied vindt, zijn stuk voor stuk erg geschikt voor families met kinderen. Voor elke leeftijdscategorie is er wel een geschikt dagje uit te vinden en ook met een grotere veelzijdige groep is het niet moeilijk het iedereen naar het zin te maken.

Bekijk het aanbod

 • Attractieparken

  Ontdek het aanbod attractieparken in het grensgebied en ga op avontuur!
  Kan het jou niet hard en snel genoeg? Stap jij zonder zenuwen in de achtbaan en komt het woord hoogtevrees niet in jou woordenboek voor? Dan zijn de attractieparken écht aan jou besteed.

 • Dierentuinen

  Het Nederlands-Duitse grensgebied heeft heel veel dierentuinen die de moeite waard zijn om te komen bezoeken. Klein of groot, jong of oud, in de dierentuin heeft iedereen een dag om nooit te vergeten.

 • Speelparadijzen

  Kom spelen en ravotten in één van de vele speelparadijzen in de regio!
  Een reusachtige speeltuin is de droom van elk kind. Speelparadijzen bieden je kind de mogelijkheid om oneindig te kunnen spelen.

 • Zwemparadijzen

  Leef je uit in één van de zwemparadijzen in de regio! Ben jij dol op zwemmen? Dan kun je je naar alle hartenlust uitleven in één van de zwemparadijzen in het Nederlands-Duitse grensgebied.

 • Musea

  De leukste musea in alle soorten en maten!
  Wie denkt dat musea niet voor kinderen zijn heeft het goed mis. Het grensgebied heeft veel musea die gericht zijn op families en kinderen.

 • Natuurparken

  Hou je van de natuur en wilde dieren? Ga dan eens op “jacht” naar de wilde dieren die in het Nederlands-Duitse grensgebied leven! In verschillende natuurparken in de regio kun je “wilde dieren” spotten.

 • Actief

  Geniet jij het liefst actief van je vakantie? Ontdek dan de regio op een actieve manier!
  Waar denk jij aan bij een actieve vakantie? Skydiven, klauteren, stormbanen, mountainbiken, paardrijden of wandelen? Misschien wel allemaal! Actief ontspannen in het Nederlands-Duitse grensgebied is dé perfecte manier om de regio te komen ontdekken.

 • Bijzondere uitstapjes

  Beleef een onvergetelijke dag met de bijzondere uitstapjes in het grensgebied! Dit zijn bezienswaardigheden die je nergens anders zult vinden en laten je de regio beleven en ervaren op een bijzondere manier!