Speelgoedmuseum Deventer

Bezoek de website
 • Speelgoedmuseum Deventer_01
 • Speelgoedmuseum Deventer_02
 • Speelgoedmuseum Deventer_05

Kinderen spelen… En dat deden ze vroeger ook al. Ontdek hoe de kinderen vroeger speelden in Speelgoedmuseum Deventer!

Iedereen vindt speelgoed leuk, of je nu een jongen of een meisje bent en of je nu liever technisch bezig bent of met beren knuffelt. Speelgoed is er in vele soorten en maten maar ze hebben één ding gemeen… het is om mee te spelen! Speelgoed is van alle tijden, en daarom is het Speelgoedmuseum Deventer ook zo leuk. Je kunt kennis maken met speelgoed door de jaren heen.
Kinderen van nu kunnen kennis maken met het speelgoed waar hun ouders en grootouders zijn groot geworden. Volwassenen kunnen op hun beurt weer een stukje nostalgie beleven door het zien van al het speelgoed uit hun tijd. Je kijkt je ogen uit in het Speelgoedmuseum Deventer.

Het Speelgoedmuseum Deventer heeft verschillend speelgoed tentoongesteld:

 • Poppenhuizen
  Al vanaf 1850 bestaan er poppenhuizen! In het museum kun je veel poppenhuizen zien en ook hoe deze in de loop van de tijd zijn ontwikkeld.. tot aan het barbiehuis van nu!
 • Poppen
  Welk klein meisje heeft er nu geen pop gehad! Stuk voor stuk zijn ze geknuffeld en hebben een bijzonder verhaal. En ken je de poppendokter? Neem een kijkje in de werkplaats en leer over hoe een pop gemaakt wordt.
 • Spelen met je ogen
  Aan het begin van de 19de eeuw kwam de ontwikkeling van het optische speelgoed op gang. De toverlantaarn bijvoorbeeld, de voorloper van de dia en de televisie van nu. Vervormingen van kleuren en abstracte figuren… eindeloos veel kijkplezier!
 • Speelzolder
  Hier kun je naar alle hartenlust zelf spelen. Poppenkast spelen, met lego bouwen of spelen in de bouwhoek.
 • Vervoer
  Speelgoedfabrikanten maakten ook speelgoed van alle nieuwe ontwikkelingen in vervoer over land, zee en lucht. Bekijk dinky toys, zeppelins en raketten!
 • PLAYMOBIL (Tijdelijk)
  Op avontuur met Playmobil! Het bekende speelgoed bestaat 40 jaar en daarom speciale aandacht voor dit populaire speelgerei. Vanaf de eerste set uit 1974 tot nu en natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om naar alle hartenlust te spelen! En even geen zin in spelen? De film van Playmobil kun je ook bekijken.
 • Speelkwartier
  Elke woensdag en zaterdagmiddag om 14:00 uur is er speelkwartier in het Speelgoedmuseum. Dan zijn er voorstellingen, worden er sprookjes verteld en kun je kijken naar bewegend blikken speelgoed. Ook kun je oude bordspelletjes doen.(In de schoolvakanties zijn er nog meer activiteiten, hou de site in de gaten)
 • Treinenzaal
  Modeltreinen, wie raakt nu niet gefascineerd van de tuffende treintjes door een mooi landschap? In de geheel vernieuwde treinenzaal kun je je ogen uitkijken! Over bruggen, langs huisjes en door tunnels gaan de Märklintreinen. Een prachtig beeld om te zien.

En mocht je nu op zoek zijn naar een leuk verjaardagsfeestje of klassenuitje? Hier heeft het Speelgoedmuseum Deventer ook heel veel leuke arrangementen voor. Kijk voor de mogelijkheden gewoon even op de website.

Een bezoek aan het Speelgoedmuseum Deventer staat garant voor een gezellig en vrolijk dagje uit vol speelplezier voor jong en oud!

 

Openingstijden

Woensdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen tot 3 jaar gratis
Kinderen van 4 t/m 7 jaar € 2,00
Volwassenen € 5,00
gratis: Museumkaart, Vereniging De Waag, ICOM, Vereniging Rembrandt
geldig: Cultuurkaart
Bezoek de website

Speelgoedmuseum Deventer op de kaart en in de buurt

Adres

Speelgoedmuseum Deventer

Brink 47

7411 BV Deventer

Contact

Tel.: +31 (0)570 - 69 37 86

info@deventermusea.nl

Bezoek de website