Schlossmuseum Bad Iburg

Bezoek de website
  • Schlossmuseum Bad Iburg
  • Schlossmuseum Bad Iburg
  • Schlossmuseum Bad Iburg
  • Schlossmuseum Bad Iburg

Speel Prinses, ridder, jonkvrouw of prins in een écht kasteel! In het Schlossmuseum Bad Iburg maak je het mee!

Het kasteel van Bad Iburg is niet te missen als je het stadje binnenkomt. Het Osnabrücker Land heeft heel veel imposante gebouwen. Van Waterburchten, kastelen, kerken tot kloosters. En allemaal in heel verschillende stijlen.
Schlossmuseum Bad Iburg is een dubbel kasteel. Het was een bisschoppelijk kasteel en tegelijk een klooster voor de Benedictijnen. Het Kasteel en nu Schlossmuseum Bad Iburg zijn gebouwd in 1077, op de restanten van een oude burcht. Daarom ligt het Schlossmuseum Bad Iburg ook hoog en is het van verre al te bewonderen.

Schlossmuseum Bad Iburg ligt aan de rand van het Teutoborger Wald wat een perfect uitgangspunt is voor een wandel of fietstrip. De lange afstandsroute Hermannshöhen loopt door het bijzondere stadje en langs Schlossmuseum Bad Iburg.
Maar ook fietsmogelijkheden zijn er volop! Of je nu op fietsvakantie gaat of een dagtocht wilt maken, de Tourist-Informatie van Bad Iburg heeft verschillende routes voor je klaar liggen.

Natuurlijk heeft Schlossmuseum Bad Iburg en de omgeving ook veel te bieden voor kinderen. Een kasteel is altijd een beleving, maar Schlossmuseum Bad Iburg heeft speciale activiteiten en evenementen voor kinderen.
Iedere eerste zondag van de maand is er een speciale kinder-rondleiding door Schlossmuseum Bad Iburg en de rest van het kasteel. Je wordt dan meegenomen door Klaus Niebecker die het verhaal verteld over de geschiedenis van het kasteel. De kinderen mogen zich verkleden om zich zo nóg beter in te kunnen leven. Vanzelfsprekend wordt het op een leuke en avontuurlijke manier gebracht. Voor meer informatie en boekingen kun je terecht bij de Tourist-informatie.

In de donkere maanden van Januari tot Maart vindt er eens per maand op de vrijdagavond een spooktocht plaats in en rondom het Schlossmuseum Bad Iburg. Spannende verhalen in het donker… Neem je zaklamp maar mee! Leuk vanaf 6 jaar. Voor boekingen en meer informatie kun je terecht bij de Tourist-Informatie van Bad Iburg.

En mocht je nu een familiedag of kinderfeestje willen organiseren. Schlossmuseum Bad Iburg heeft hier ook een heel leuk programma voor. Leerzaam en avontuurlijk. Voor meer informatie en aanvragen verwijzen we weer naar de Tourist-Informatie van Bad Iburg.

Maar naast het Schlossmuseum Bad Iburg heeft het stadje en haar omgeving nog meer te bieden voor een dagje uit of (korte)vakantie. Zo is er het meer de Charlotte See waar op gevaren kan worden. Ook vinden in September jaarlijks feesten plaats die veel vertier bieden voor kids. In de wintermaanden is er een populaire kerstmarkt die door de sfeer van het stadje en het kasteel echt de moeite waard zijn.

De website van Bad Iburg biedt veel informatie over de mogelijkheden in en rondom het stadje en Schlossmuseum Bad Iburg. Boekingen en aanvragen gaan allemaal via het toeristeninformatiepunt. Neem dus eens een kijkje op de website, of ga op avontuur en laat je verassen door de pracht en praal van de verlogen tijden in Schlossmuseum Bad Iburg.

Openingstijden

Museum
Dinsdag t/m Zaterdag 11:00 tot 17:00 uur
Zondag 14:00 tot 17:00 uur
Ridderzaal (mei tot oktober)
Maandag t/m donderdag 14:00 tot 16:00 uur
Kasteelrondleidingen
Zaterdag en zondag (van april t/m oktober ook vrijdag) 15:00 uur

Entreeprijzen

Schlossmuseum Bad Iburg:
Met korting € 1,50
Volwassenen € 2,00
Combinatieticket Museum & Rondleiding:
Met korting € 3,00
Volwassenen € 3,50
Speciale Kinder & Spookrondleidingen:
Kinderen € 2,50
Volwassenen € 3,00
Bezoek de website

Schlossmuseum Bad Iburg op de kaart en in de buurt

Adres

Schlossmuseum Bad Iburg

Schloss Iburg

D-49186 Bad Iburg

Contact

Tel.: +49 (0)5403 – 79 67 80

tourist-info@badiburg.de

Bezoek de website