Schloss Clemenswerth

Bezoek de website
  • Schloss Clemenswerth (1)
  • Schloss Clemenswerth (2)
  • Schloss Clemenswerth (3)
  • Schloss Clemenswerth (4)
  • Schloss Clemenswerth (5)

De ster in het Emsland heet Schloss Clemenswerth

Heb je altijd al eens in de oudheid willen rondsnuffelen? Dat kan bij Schloss Clemenswerth. Het jachtslot is gebouwd in de jaren 1737-1747 naar de plannen van de beroemde barokke architect Johann Conrad Schlaun. De opdrachtgever was een inwoner van het Huis van Wittelsbach, de aartsbisschop van Keulen, Clemens August. Het jachtslot is een van de meest interessante monumenten in Noord-Duitsland. Het prachtige gebouw is omgeven door acht paviljoenen en acht lanen van lindebomen komen samen bij het jachthuis. Ook kun je de slotkapel bekijken die nog steeds actief is. Verder kun je heerlijk wandelen in het aangelegde park van 42 hectare met bos en een romantische kloostertuin. Een leuk weetje is dat de kloostertuin de plek was waar Clemens August herstelde van de jacht. Tussen de fruitbomen en taxushagen kun je genieten van de stilte, het is een waar toevluchtsoord.

In de tuin van Schloss Clemenswerth vind je de mooiste bezienswaardigheden

Als je gaat rennen en springen in de tuin van Schloss Clemenswerth, mis je veel. In de rustige omgeving kun je mooie bezienswaardigheden bekijken, zoals

  • de slotvijver
  • prachtige zandsteen figuren
  • de kloostertuin
  • bronzen figuren

Voor kinderen organiseert Schloss Clemenswerth leuke activiteiten

In Paviljoen Coellen zijn twee creatieve ruimtes. Hoe lijkt het je om daar porselein te schilderen, de slotgeest te tekenen of om koekjes te bakken? En ben je moe van de activiteiten dan kun je naar de film. Speciaal voor kinderen draait de film “hoe de slotgeest zijn muts verloor”. Een erg spannende film, die je niet wilt missen. Natuurlijk kun je ook lekker gaan wandelen in het park. Voor de kleinste kinderen zijn bolderkarren te huur, zodat die zonder problemen mee kunnen.

Bij Schloss Clemenswerth kun je je verjaardagfeestje vieren

Ben je bijna jarig en weet je nog niet wat je met je feestje moet doen? Dan is Schloss Clemenswerth zeker een idee. Op Schloss Clemenswerth ga je een waar avontuur beleven, want we hebben een kleurrijk programma. We gaan samen op schattenjacht, zoeken verborgen plekken en je mag je natuurlijk verkleden. In de keuken gaan we taart eten en mag je ook zelf bakken als je dat wilt. Het wordt kortom een bijzonder feest!

Kijk nu wat Schloss Clemenswerth allemaal te bieden heeft.

Openingstijden

1 maart t/m 31 maart
Dinsdag t/m zondag en feestdagen 11:00 tot 16:00 uur
1 april t/m 1 november
Dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Met Korting € 3,00
Volwassenen € 6,00
Groepen vanaf 15 personen € 5,00
Familie € 14,00
Seizoenkaart € 15,00
Rondleiding (ca. 1,25 uur) € 40,00 plus entree
Gethematiseerde rondleiding (ca. 1,25 uur) € 50,00 plus entree
Bezoek de website

Schloss Clemenswerth op de kaart en in de buurt

Adres

Schloss Clemenswerth

Clemenswerth 7

D-49751 Sögel

Contact

Tel.: +49 (0)5952 - 93 23 25

schloss@clemenswerth.de

Bezoek de website