rock’n’popmuseum

Bezoek de website
  • rock'n'popmuseum (1)
  • rock'n'popmuseum (2)

Let’s swing! Een muzikaal uitstapje naar het rock’n’popmuseum Gronau

Van MTV naar museum: Het rock’n’popmuseum Gronau is het eerste museum in zijn soort in heel Europa. Naast de tentoongestelde stukken die je aan bijvoorbeeld beroemde sterren als Elvis Presley doen herinneren, staat vooral de muziek in het middelpunt bij het rock’n’popmuseum. Voor kinderen tot 14 jaar is er een speciaal programma: zingen, puzzelen en het museum bekijken.

Maak een muzikale tijdreis door de geschiedenis van de rockmuziek

Voordat je het museum binnenkomt klinkt de muziek je al in de oren en ben je volledig in de stemming voor de tentoonstelling. In het museum zelf kun je dan luisteren naar de beroemdste rock- en popsterren uit de 20ste eeuw. Gelijktijdig ontdek je ook hoe de muziektechniek zich in deze periode razendsnel ontwikkeld heeft en hoe er telkens nieuwe sounds ontstaan zijn.

Kinderfeestje in het rock’n’popmuseum Gronau

Voor jarigen is er in het rock’n’popmuseum Gronau enorm veel te beleven. Je kunt hier samen met je vriendjes en vriendinnetjes een wel heel bijzonder feestje vieren. Je kunt samen het museum ontdekken en als afsluiting samen wat drinken en deze bijzondere afsluiten. En het mooiste is, dat de jarige ook nog een kleine verrassing krijgt!

Schoolreisje naar het rock’n’popmuseum Gronau

Wil je een keer wat anders dan een normale schooldag? Heb je nog geen idee voor het schoolreisje? Kom dan toch samen met je klasgenootjes en je leraar naar het rock’n’pomuseum! Speciaal voor schoolklassen wordt er een apart programma aangeboden. Eenmaal per maand vindt bijvoorbeeld het rock’n’popKIDS plaats. Het museum nodigt kinderen van 4 tot 10 jaar uit om het museum op een bijzondere manier te ontdekken. Met veel muziek en pret!

rock’n’popmuseum, meer als een museum

Het rock’n’popmuseum is geen gewoon museum. Er vinden namelijk regelmatig bijzondere evenementen en concerten plaats. Meerdere keren per jaar worden er festivals georganiseerd en treden er nieuwe bands op. Soms zijn deze concerten via internet te beluisteren en te bekijken! Wie weet sta jij, samen met je band, over een paar jaar ook in de spotlights.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag 10:00 tot 18:00 uur
Dinsdag op aanvraag

Entreeprijzen

Kinderen t/m 5 jaar gratis
Met korting € 6,00
Volwassenen € 8,50
Familie (2 volw. + 3. kind. (tot 14 jaar) ) € 19,00
Schoolklassen € 3,00
Groepen vanaf 10 personen € 7,00
Rondleidingen vanaf 3 personen € 3,00
Bezoek de website

rock’n’popmuseum op de kaart en in de buurt

Adres

rock’n’popmuseum

Udo-Lindenberg-Platz 1

D-48599 Gronau

Contact

Tel.: +49 (0)2562 - 81 480

info@rock-popmuseum.de

Bezoek de website