Planetarium Osnabrück

Bezoek de website

Voel je een astronaut bij Planetarium Osnabruck en ontdek planeten en sterrenstelsels!

Onderdeel van de 3 Bergen in Osnabrück is het Schölerberg Museum. Bij dit museum hoort het Planetarium Osnabrück.
In de 8 meter grote koepel wordt door de modernste technologie een waarheidsgetrouwe sterrenhemel geprojecteerd. Wij kunnen met het blote oog niet zoveel sterren aan onze hemel zien. Dat komt omdat we op aarde te veel licht maken en daardoor is het moeilijk de sterren en planeten te zien die heel ver van onze aarde zijn verwijderd. Maar daar heeft Planetarium Osnabrück een oplossing voor! Door de sterrenprojector in Planetarium Osnabrück kunnen we wel het universum van dichtbij bekijken!
Je kunt virtuele vluchten maken naar planeten, of door de melkweg zweven, en sterrenstelsels ontdekken. Leer over sterrenbeelden, de planeten en hoe hoe men vroeger navigeerde aan de hand van de sterren.
Er worden demonstraties gegeven die speciaal gericht zijn op kids en gezinnen, maar ook voor klassenuitjes is er in het Planetarium Osnabrück een leuk arrangement. Er worden zelfs af en toe concerten en shows gegeven in Planetarium Osnabrück! Kijk voor de openingstijden en de evenementen op de website van Museum Schölergberg.
Als je het Planetarium Osnabrück wil bezoeken, controleer dan eerst even de evenementenkalender en reserveer een plaatsje. Zo kom je niet voor onverwachte verassingen te staan. Maar… Er is genoeg te doen in de omgeving! De 3 Bergen in Osnabrück hebben een heel groot aanbod!

Wil jij alles weten over het heelal? Of misschien wel zelf astronaut worden? Dan kun je vast niet wachten om Planetarium Osnabrück te bezoeken? Waar wacht je nog op?!

Openingstijden

Dinsdag 9:00 tot 20:00 uur
Woensdag t/m vrijdag 9:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 14:00 tot 18:00 uur
Zondag 10:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen t/m 4 jaar gratis
Kinderen vanaf 4 jaar € 2,50
Volwassenen € 6,50
Volwassenen met kinderen € 3,50
Bezoek de website

Planetarium Osnabrück op de kaart en in de buurt

Adres

Planetarium Osnabrück

Klaus-Strick-Weg 10

D-49082 Osnabrück

Contact

Tel.: +49 (0) 541 - 56 00 30

info@planetarium-osnabrueck.de

Bezoek de website