Openluchtmuseum Ootmarsum

Bezoek de website
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_02
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_03
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_04
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_05
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_06
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_07
  • Openluchtmuseum Ootmarsum_01

Ontdek het land van de Heeren en Boeren in Openluchtmuseum Ootmarsum! Beleef hoe het boerenleven er vroeger aan toe ging en krijg een beeld van vervlogen tijden.

Het Openluchtmuseum in Ootmarsum tegen de Duitse grens is een uniek openluchtmuseum. Het is een museum die je laat zien hoe het boerenleven er 100 jaar geleden uitzag in Twente.
Het platteland en de boeren waren in die tijd heel belangrijk en als je door het parkachtige landschap van het Openluchtmuseum Ootmarsum loopt zul je ontdekken en beleven hoe het in die tijd geweest moet zijn.

Als je door het Openluchtmuseum Ootmarsum loopt zul je typische boerderijen tegenkomen en de vele bijgebouwen die de boeren nodig hadden om hun werk te doen. Natuurlijk is alles zo ingericht dat het net lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je zult allerlei accessoires vinden en benodigdheden die de boeren nodig hadden voor hun werk op het platteland.
Vroeger maakten de “Heeren” de wet uit op het platteland. Zij waren de bestuurders van vroeger. Zo had je bijvoorbeeld de Commandeur, de Drost en de Hofmeier. Ook daarover kun je van alles leren in het Openluchtmuseum Ootmarsum – het land van Heeren en Boeren.

En natuurlijk kun je na je avontuur heerlijk bijkomen in het museum restaurant of spelen met de boerderijdieren. In de schoolvakanties worden er veel kinderactiviteiten georganiseerd en ook zijn er het hele jaar door bijzondere agendapunten… hou die dus in de gaten!

Openingstijden

Februari t/m oktober
Maandag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur
November en december
Maandag t/m zondag 10:00 tot 16:00 uur
Januari
Zaterdag en zondag 10:00 tot 16:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen tot 10 jaar gratis
Kinderen van 10 t/m 15 jaar € 5,50
Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen tot 65 jaar € 6,50
65+ € 5,50
Bezoek de website

Openluchtmuseum Ootmarsum op de kaart en in de buurt

Adres

Openluchtmuseum Ootmarsum

Smithuisstraat 2

7631 GH Ootmarsum

Contact

Tel.: +31 (0)541 - 29 30 99

info@openluchtmuseumootmarsum.nl

Bezoek de website