Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Bezoek de website
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (1)
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (2)
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (3)
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (4)
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (5)
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (6)
  • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (7)

Altijd al eens willen tijdreizen? In het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem krijg jij de kans om terug te gaan in de tijd!

De betekenis van het woord Museum is eigenlijk best saai; Een plaats waar waardevolle dingen worden bewaard en tentoongesteld. Maar het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem is alles behalve saai! Want het Openluchtmuseum is niet zo maar een museum. Integendeel! Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem brengt de geschiedenis tot leven!

Het grote park waarin het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem is gelegen ligt aan de rand van de stad en zodra je door de ingang bent gelopen waan je je in het verleden. Er zijn heel veel historische gebouwen uit heel Nederland naar het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem gehaald. Stuk voor stuk zijn ze afgebroken en weer precies zo opgebouwd als ze waren. Je kunt alle gebouwen bekijken en er veel over leren.

Maar in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem kun je niet alleen kijken naar de oude gebouwen, je kunt ook proeven van het leven van toen. Ga de gebouwen in en zie hoe de mensen vroeger woonden, waarmee ze werkten en hoe ze de kost verdienden. Er lopen mensen rond die oude klederdrachten dragen en staan te popelen om je te vertellen over vroeger. Je kunt zelfs je eigen brood bakken in een oude bakkersoven, een koe melken, water uit de put halen en mini Limburgse vlaaitjes bakken. Bovendien zijn er 5 speurtochten ontwikkeld door het Openluchtmuseum Arnhem. Voor elke leeftijdscategorie is er wel één. Zelfs voor volwassenen. Zo leer je nóg meer tijdens je bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem!

Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem is een bijzonder stukje geschiedenis op zich omdat het al sinds 1912 bestaat. Sinds die tijd is er natuurlijk erg veel veranderd en is het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem uitgegroeid tot één van de bijzonderste en uitgebreidste musea van Nederland! In 2005 werd het Openluchtmuseum Arnhem zelfs uitgeroepen tot Europees museum van het jaar!

Kom dus snel zelf eens een tijdreis maken en bezoek het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem eens met je familie. Het is een leuk dagje uit voor het hele gezin en nog leerzaam ook! Wie is daar nou niet voor te porren!

Je bent binnenkort jarig? Dan kom jouw kinderfeestje vieren in het Nederlands Openluchtmuseum!

Openingstijden

Wandelseizoen (18 januari t/m 24 maart)
Zaterdag, zondag 11:00 tot 16:30 uur
Zomerseizoen (25 maart t/m 30 oktober)
Dagelijks 10:00 tot 17:00 uur
Wandelseizoen (31 oktober t/m 02 december)
Zaterdag, zondag 11:00 tot 16:30 uur
Winterseizoen (03 december t/m 15 januari)
Maandag t/m vrijdag 11:00 tot 17:00 uur
Zaterdag, zondag en vakanties 10:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Zomer- en Winterseizoen
Kinderen tot 4 jaar gratis
Kinderen van 4 tot 13 jaar € 12,00
Volwassenen € 16,00
Wandelseizoen
Kinderen tot 4 jaar gratis
Kinderen van 4 tot 13 jaar € 3,00
Volwassenen € 5,00
Bezoek de website

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem op de kaart en in de buurt

Adres

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Hoeferlaan 4

6816 SG Arnhem

Contact

Tel.: +31 (0)26 - 35 76 111

info@openluchtmuseum.nl

Bezoek de website