Naturpark Moor

Bezoek de website
 • Natuurpark Moor (1)
 • Natuurpark Moor (4)
 • Natuurpark Moor (5)
 • Natuurpark Moor (6)
 • Natuurpark Moor (7)
 • Natuurpark Moor (8)
 • Natuurpark Moor (9)
 • Natuurpark Moor (10)
 • Natuurpark Moor (11)
 • Natuurpark Moor (13)

Bezoek het prachtige Naturpark Moor!

Kom jij naar het prachtige Naturpark Moor? In de Duitse regio Emsland is het te vinden en er is echt van alles te beleven! Er zijn verschillende belevenispaden, maar het is ook mogelijk om een uitkijkpunt te beklimmen! Je kunt het enorme natuurreservaat dan goed bekijken, net als alle doortrekkende vogels en watervogels! Je vindt het volgende in het prachtige Naturpark Moor:

 • Blotevoetenpad Twist
 • Bosbelevingspad Fullener Wald
 • Leerpad ‘Veenland creëren’
 • Veen-energie-belevenispad
 • Pad van het Geluk

Wil jij Naturpak Moor en één van de spannende bezienswaardigheden bezoeken? Kom gauw langs!

Blotevoetenpad Twist

Wil jij de natuur op een andere manier beleven? Ga dan naar het Blotevoetenpad Twist in Naturpark Moor! Hier ga je op je blote voeten de natuur beleven. Hierdoor beleef je de natuur heel anders dan wanneer je gewoon je schoenen aan hebt. Je voeten voelen het zachte gras, de houtsnippers, de koude of warme stenen en de aarde! Wil jij dit een keer meemaken in Naturpark Moor? Ga naar het Blotevoetenpad Twist!

Bosbelevingspad Fullener Wald

Wil jij altijd al eens de natuur onderzoeken? Kom naar Naturpark Moor en naar het bosbelevingspad Fullener Wald! Samen met de boswachters kun je onderzoeken wat een goede ondergrond is voor een bos. Is dat veen vermengd met zand? Of moet bos een heel andere ondergrond hebben? Je leert van alles over veenontginning in Naturpark Moor op een interactieve en spelende manier. Het is een fantastische activiteiten voor jong en oud! Kom nu naar bosbelevingspad Fullener Wald!

Leerpad ‘Veenland creëren’

Wil jij alles leren over hoe je natuur kunt creëren? Kom dan naar het Leerpad ‘Veenland creëren’ in Naturpark Moor. Je vindt hier alle informatie over het vernattingsgebied en over deze vorm van het herstellen van veen. En dat is niet het enige! Voor oud en jong is het mogelijk om allerlei planten en dieren te ontdekken via een spannende route. Er is zelfs een platform waarvandaan je enorm veel uitzicht hebt over Naturpark Moor! Kom jij met je ouders langs?

Veen-energie-belevenispad

Wil jij alles ontdekken over veen en energie? Ga naar het 11 km lange veen-energie-belevenispad en Naturpark Moor! Je kunt hier met je ouders wandelen en fietsen en tegelijkertijd kom je van  alles te weten over het kwetsbare natuurgebied. Daarnaast vind je allerlei informatie over winning van turf, natuurherstel, landbouw en dieren en planten! Er zijn verschillende informatiepunten waar je op een speelse manier in aanraking komt met dit prachtige gebied in Naturpark Moor. Misschien wil je ons later wel helpen om natuurgebieden te beschermen!

Pad van het Geluk

Wil jij echt geluk beleven? En moeten je ouders na al dat spelen ook even tot rust komen? Ga dan wandelen over het Pad van het Geluk in Naturpark Moor! Je komt dan langs de Nazarethkerk in Twist. Jullie kunnen samen wandelen over het prachtige pad omringd door berkenbossen. Je kunt ook van alles leren over de vele dieren en planten die je langs en op dit pad vindt. Ben jij ook zo nieuwsgierig om van alles te leren hierover? Kom naar het Pad van het Geluk in Naturpark Moor! Willen jullie tijdens de tocht even uitrusten? Er is een gezellige picknickplaats die erg geschikt is voor een pauze. Komen jullie naar Naturpark Moor? Er is van alles te beleven en er is vooral ook heel erg veel te leren! Misschien wil jij later wel onderzoeker worden van dit gebied. Kom langs om van alles te leren!

Openingstijden

Het gehele jaar door mag je van de mooie natuur genieten...

Entreeprijzen

...en natuurlijk hoeft daar niemand voor te betalen!
Bezoek de website

Naturpark Moor op de kaart en in de buurt

Adres

Naturpark Moor

Ordeniederung 2

D-49716 Meppen

Contact

Tel.: +49 (0)5931 - 44 22 77

info@naturpark-moor.eu

Bezoek de website