Museum TwentseWelle

Bezoek de website
  • Museum TwentseWelle (1)
  • Museum TwentseWelle (2)
  • Museum TwentseWelle (3)
  • Museum TwentseWelle (4)
  • Museum TwentseWelle (5)
  • Museum TwentseWelle (6)
  • Museum TwentseWelle (7)
  • Museum TwentseWelle (8)

Ga terug in de tijd en beleef bij museum TwentseWelle het Twente van miljoenen jaren geleden!

Het museum TwentseWelle vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de mens na de laatste ijstijd. Deze ontwikkeling gaat over hoe de natuur er uitzag in die tijd, hoe de mensen jaagden en hun land verbouwden. Maar ook hoe de ontwikkeling van land naar stad en streek is gegaan en hoe de industrie opkwam. Ook de arbeid, innovatie, techniek en samenleving zijn belangrijke onderwerpen in Museum TwentseWelle.

Het museum TwentseWelle geeft in hun tentoonstelling die “Het Grote Verhaal” wordt genoemd eigenlijk de ontwikkeling van heel Nederland weer. Het is dus eigenlijk een universeel verhaal, maar Museum TwentseWelle neemt Twente als voorbeeld en dat maakt dat de tentoonstelling interessant is voor iedereen. Of je nu de algemene ontwikkeling van de mens wilt ontdekken of de streek Twente je interesse heeft, Museum TwentseWelle biedt de ideale combinatie.

Al het materiaal in TwentseWelle komt uit Twente en met behulp van films, spelletjes, geluiden en natuurlijk de nodige teksten wordt het “Grote Verhaal” verteld. Ook kun je een audiotour volgen door Museum TwentseWelle waarin je wordt begeleid door Astrid Joosten (NL) of Herman Finkers (Twents Dialect).

Voor kinderen is het museum TwentseWelle ook écht een aanrader. Want naast de leuke en leerzame spelletjes en voorbeelden die de geschiedenis vertellen is er ook de mogelijkheid om een speurkoffer te kopen. Deze is er voor 2 leeftijden (6+ & 9+) en bevat vragen en opdrachten die in Museum TwentseWelle gedaan kunnen worden. Ook zit er een doosje in waarmee je een afdruk van een fossiel kunt maken, ook dit doe je in het museum TwentseWelle. Daarnaast zitten er dingen in de speurkoffer die je thuis kunt doen zoals; het maken van een kijkdoos, plaatjes om een verhaal te maken, stofontwerpen en een bouwplaat. Kortom, de kinderen zullen zich niet vervelen en houden ook nog eens iets leuks over aan hun bezoek!

Het Museum TwentseWelle ligt in het Twentse Enschede. TwentseWelle ligt In de wijk Roombeek wat in 2000 getroffen werd door de vuurwerkramp. De wijk Roombeek is na de vuurwerkramp helemaal opnieuw opgebouwd en is een bijzondere wijk in Enschede geworden. Het museum TwentseWelle ligt midden in deze wijk en na een bezoek aan TwentseWelle is een rondje door de wijk Roombeek ook zeker de moeite waard.

Ben je op zoek naar een leuk uitje in het Nederlands-Duitse grensgebied? Dan is een bezoek aan het museum TwentseWelle een echte aanrader! Voor het hele gezin is TwentseWelle geschikt en interessant.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur
Let op! Van 13 september t/m 14 oktober 2016 tijdelijk gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen tot 19 jaar gratis
Volwassenen € 10,00
Bezoek de website

Museum TwentseWelle op de kaart en in de buurt

Adres

Museum TwentseWelle

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Contact

Tel.: +31 (0)53 - 48 07 680

info@twentsewelle.nl

Bezoek de website