Museum Schölerberg

Bezoek de website
  • Museum-Schölerberg
  • Museum-Schölerberg
  • Museum-Schölerberg
  • weekendje weg met kinderen - Museum-Schölerberg
  • Museum-Schölerberg

Wordt spelend wijs bij Museum Schölerberg! Waar Natuur en milieu tastbaar worden gemaakt.

Onderdeel van de 3 Bergen in Osnabrück is de Schölerberg. Bij de Schölerberg vindt je bijvoorbeeld de Dierentuin Osnabrück, het natuurpark TERRA.vita en het Planetarium. Maar ook vindt je er het Museum Schölerberg.
Museum Schölerberg is een super leerzaam museum en helemaal gericht op kids en jongeren. Centraal staat de natuur en het milieu, en door verschillende interactieve tentoonstellingen worden deze belangrijke thema´s tastbaar gemaakt.
Museum Schölerberg laat je op een fascinerende en spannende manier kennis maken met;

  • Biologie
  • Geologie
  • Mineralogie
  • Astronomie

Museum Schölerberg heeft heel veel te bieden, en er is voor iedereen wel wat interessants! Ontdek bijvoorbeeld hoe de regio er 300 miljoen jaar geleden uitzag. Welke dinosauriërs leefden er? En hoe zag de natuur eruit? Of neem een kijkje onder de grond in de speciale tentoonstelling “Onder-Wereld” en zie hoe muizen, dassen en mollen hun holletjes graven en hoe ze leven. Je treedt met een echte brug de “onder-wereld” binnen en komt zo in een deel van de Dierentuin Osnabrück terecht. Je loopt door een labyrint van ondergrondse gangen en neemt een kijkje in het leven van dieren die daar leven. De toegang tot dit deel van de Dierentuin Osnabrück is bij de entree van Museum Schölerberg inbegrepen.

Ook onderdeel van Museum Schölerberg is het Planetarium Osnabrück. In de 8 meter grote koepel wordt door de modernste technologie een waarheidsgetrouwe sterrenhemel geprojecteerd. Wij kunnen met het blote oog niet zoveel sterren aan onze hemel zien, maar door de sterrenprojector in Museum Schölerberg kunnen we dat wel! Je kunt virtuele vluchten maken naar planeten door de melkweg en sterrenstelsels ontdekken. Er worden demonstraties gegeven die speciaal gericht zijn op kids en gezinnen, maar ook voor klassenuitjes of concerten en shows is er genoeg ruimte. Kijk voor de openingstijden en de evenementen op de website van Museum Schölergberg.

Buiten Museum Schölerberg is er een mooie tuin met informatie over de vegetatie en natuur. Ook vindt je er vijvers en een ecohuis waar je wederom op spelenderwijs leert over de natuur en het milieu.

Kom dus snel het Museum Schölerberg ontdekken, er is voor ieder wat wils en voor vervelen heb je geen tijd!

Openingstijden

Dinsdag 9:00 tot 20:00 uur
Woensdag t/m vrijdag 9:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 14:00 tot 18:00 uur
Zondag 10:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Museum
Kinderen gratis
Volwassenen € 5,00
Volwassenen met kinderen € 3,00
Planetarium
Kinderen t/m 4 jaar gratis
Kinderen vanaf 4 jaar € 2,50
Volwassenen € 6,50
Volwassenen met kinderen € 3,50
Bezoek de website

Museum Schölerberg op de kaart en in de buurt

Adres

Museum Schölerberg

Am Schölerberg 8

D-49082 Osnabrück

Contact

Tel.: +49 (0) 541 - 56 00 30

info@museum-am-schoelerberg.de

Bezoek de website