LWL-Römermuseum

Bezoek de website
  • LWL-Römermuseum
  • LWL-Römermuseum
  • LWL-Römermuseum
  • LWL-Römermuseum
  • LWL-Römermuseum
  • LWL-Römermuseum
  • LWL-Römermuseum

Beleef de Romeinse tijd alsof je er bij was! Kom het ontdekken bij het LWL-Römermuseum in Haltern am See.

Zo´n 2000 jaar geleden, lag er een reuzegroot militair complex op de plek waar nu het Romeins Museum is gevestigd. Het LWL LWL-Römermuseum ligt precies op de plek waar het Romeinse leger hun belangrijkste centrum had, in het plaatsje Haltern am See aan de Lippe midden in het huidige Westfalen. Hier werden strijdplannen gesmeed, de veroveringen van het Germaanse gebied gepland en ook uitgevoerd. Ook het beroemde 19de legioen zou naar dit kamp komen om te overwinteren. Dit legioen is bekend om de Varusslacht, een gevecht dat plaatsvond net boven Osnabrück dat uiteindelijk leidde tot de terugtrekking van het Romeinse rijk tot aan de Rijn! Meer over de Slag van Varus lees je bij de pagina over het Park Kalkriese, een museum en archeologische vindplaats van de resten van dit gevecht.

Romeins Museum Haltern am See

Het LWL-Römermuseum is een Romeins Museum dat je meeneemt naar hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, net na de geboorte van Christus. Zo kun je in de rol van een échte Romein kruipen en proberen in leisteen te schrijven zoals ze vroeger deden, ervaren hoe zwaar de bepakking van de Romeinse soldaten was, en beleven hoe het was om te leven in een militair kampement.
Het LWL-Römermuseum is speels opgebouwd en erg leuk voor kinderen en families. Er is veel interactie en ruimte om zelf dingen te ontdekken. Ook heeft het LWL-Römermuseum een heel uitgebreide collectie van archeologische vondsten uit het hele gebied aan de hand waarvan wordt getoond hoe hoogontwikkeld de Romeinen waren in hun tijd. Hun cultuur, techniek, kunst en hoe ze hun tradities en leven zo ver van “huis” probeerden te handhaven. Het Romeinse Museum is zeer modern en geheel toegankelijk voor mensen met een beperking.
Het LWL-Römermuseum heeft ook luisterverhaal dat op een humoristische manier verteld dat er ook toen al geldzorgen waren, en hoe omkoping en corruptie steeds populairder werd. Zeer de moeite waard!

Bovendien ligt het LWL-Römermuseum in het prachtige vestingstadje Haltern am See wat een heel mooie oude binnenstad heeft. Ook ligt het stadje zoals de naam al zegt aan een meer, en er zijn er meerdere in de omgeving. Dus als je een korte trip wilt combineren met cultuur en ontspanning, zit je helemaal goed bij het LWL-Römermuseum!

Heb jij al zin de Romeinse tijd te beleven? Neem snel een kijkje op de website en plan je bezoek of (korte) vakantie en tot snel bij het LWL-Römermuseum!

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 9:00 tot 17:00 uur
Zaterdag, zondag en op feestdagen 10:00 tot 18:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen t/m 5 jaar gratis
Kinderen van 6 t/m 17 jaar € 1,50
Volwassenen € 4,00
Familie € 9,00
Groepen vanaf 16 volwassenen € 3,50
Bezoek de website

LWL-Römermuseum op de kaart en in de buurt

Adres

LWL-Römermuseum

Weseler Straße 100

D-45721 Haltern am See

Contact

Tel.: +49 (0)2364 - 93 76 0

lwl-roemermuseum@lwl.org

Bezoek de website