Klimpark Bottrop

Bezoek de website
  • Klimpark Bottrop 5
  • Klimpark Bottrop 6
  • Klimpark Bottrop 7
  • Klimpark Bottrop 8
  • Klimpark Bottrop 4
  • Skihal Bottrop 2
  • Indoor Paintball Bottrop 1
  • Indoor Skydive Bottrop 2
  • Rodelbaan Bottrop (6)

Ga de uitdaging aan! Klim, Klauter en balanceer in het Klimpark Bottrop

Ben jij niet bang om het avontuur op te zoeken? En heb je geen last van hoogtevrees? Klimpark Bottrop is dan helemaal jouw ding! In Klimpark Bottrop kun je lekker klimmen en klauteren en jezelf uitdagen om nèt dat stapje verder te gaan!

Klimpark Bottrop is onderdeel van het Alpincenter Bottrop waar je nog veel meer leuke actieve en vooral sportieve dingen kunt ondernemen. Maar eerst nog wat meer over Klimpark Bottrop. Het Klimpark Bottrop is gelegen in het Ruhrgebied, op maar 50 km van de Nederlandse grens. Een super uitgebreid complex waar je naar alle hartenlust je ei kwijt kunt in het beklimmen van het Klimpark Bottrop, en dus nog veel meer!

Het Klimpark Bottrop bestaat uit een parcours op 10 meter hoogte met verschillende plateaus die aan elkaar gekoppeld zijn via verschillende “uitdagingen”. Je kunt van het ene naar het andere plateau klauteren en klimmen, en er zijn maar liefst 10 plateaus! Dus daar ben je daar wel even zoet mee! Je zit natuurlijk helemaal veilig gezekerd en aan veiligheidskabels en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt door gebruik te maken van de zekeringskabel die je vast kunt houden, of kun je het op eigen kracht?

Twijfel je of je het wel aan kunt? Of dat je wel oud/groot genoeg bent voor dit avontuur? Vanaf 9 jaar mag je al klimmen, mits je 1.30 lang bent en meer dan 30 kilo weegt. Ben je volwassen maar twijfel je over fitness-niveau? Probeer het gewoon! Je kunt er zo lang over doen als je wilt, en het je zo zwaar maken als je zelf wilt. Geschikt voor iedereen dus!

Klimpark Bottrop is niet alles wat het complex te bieden heeft. Het gehele Alpincenter Bottrop heeft alles in huis voor een compleet dagje uit. Zo kun je dus een paar uurtjes klimmen in het Klimpark Bottrop uitstekend combineren met bijvoorbeeld skiën of indoor skydiven! Bovendien wordt er gewerkt met een all-in formule waarbij je ongestoord kunt genieten van een sportief dagje uit zonder je druk te maken over de kosten.

Welke activiteiten zijn er nog meer bij Alpincenter Bottrop:

Indoor Skihal Bottrop
De skipiste heeft een beginnersgedeelte met een sleeplift waar ook de mogelijkheid is tot het volgen van lessen of workshops. Voor de gevorderde wintersporters is er een afdaling met een helling van 24% met speelse bochten en leuke uitdagingen. Door middel van lopende banden wordt je na een afdaling weer naar boven gebracht.
Voor de echte waaghalzen is er ook een funpark waar je trucs kunt oefenen. Natuurlijk kun je je uitrusting huren bij Indoor Skihal Bottrop, sterker nog, dit zit bij het All-Inn ticket inbegrepen. Maar je eigen uitrusting kun je ook gerust meenemen, boek dan een smAll-Inn ticket. Handschoenen zijn verplicht en dien je zelf mee te nemen naar Indoor Skihal Bottrop.

Indoor Paintball Bottrop
Op maar liefst 800 m2 kun je naar alle hartenlust tijgeren, duiken, verstoppen, aanvallen en vooral plezier hebben! Alpincenter Bottrop heeft het modernste indoor paintball complex van Duitsland en biedt met alle technische snufjes en originele aankleding van de ruimtes een spectaculair uitje vol actie en fun! (alleen 18+). Om je dagje uit helemaal compleet te maken kun je na je paintballavontuur in het Alpincenter Bottrop nog terecht in de skihal voor een avond vol ski/snowboard avontuur en lekker eten en drinken in de gastronomische ruimtes.

Indoor Skydiving Bottrop
In een bodyflying stimulator wordt er tot 270 km per uur lucht door de tunnel geblazen, en deze luchtstroom is zo gelijkmatig dat het net lijkt alsof je een echte parachutesprong maakt! Tijdens een sessie in de windtunnel bij Klimpark Bottrop krijg je eerst een goede instructie, je uitrusting, begeleiding in de tunnel en een diploma. Zelfs kinderen vanaf 4 jaar kunnen al een vrije val ervaren!

Rodelbaan Bottrop
Een echte rodelbaan van 1 km lang met scherpe bochten, een tunnel en je suist met tot wel 42 km per uur naar beneden! De enige rodelbaan in het Ruhrgebied en voor wie van actie en spanning houdt is dit het ultieme uitje!

Zat er iets voor jou en je familie bij? Vast wel met zo veel keus! Klimpark Bottrop geeft je de mogelijkheid om verschillende activiteiten samen te voegen en te combineren. Kijk eens op de website voor alle arrangementen de bijbehorende prijzen.

En wil je nu niet meer helemaal naar huis na zo´n lange dag vol avontuur en spanning? Dan is het Van der Valk hotel in de omgeving zoals die in Gladbeck of Moers een optie. Deze heeft speciale arrangementen voor bezoekers van het Klimpark Bottrop. Natuurlijk kun je ook in één van de andere accommodatiemogelijkheden van Kinder-vakanties terecht.

Ook voor familiedagen, uitjes met verenigingen, verjaardagsfeestjes of schoolreisjes zit je bij het Klimpark Bottrop helemaal op de goede plek. Kijk eens op de website voor meer informatie.

Ook al zo´n zin om te komen klimmen en klauteren in Klimpark Bottrop? Tot snel!

 

Openingstijden

Mei + september
Woensdag t/m vrijdag 14:00 tot 19:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00 t/m 19:00 uur
Juni t/m augustus
Donderdag en vrijdag 14:00 tot 19:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00 tot 19:00 uur
Vakanties
Donderdag t/m zondag 11:00 tot 19:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen t/m 12 jaar 2 rondes € 9,00 ; extra ronde € 5,00
Volwassenen 2 rondes € 14,00 ; extra ronde € 5,00
Bezoek de website

Klimpark Bottrop op de kaart en in de buurt

Adres

Klimpark Bottrop

Prosperstraße 299-301

D-46238 Bottrop

Contact

Tel.: +49 (0)2041 - 70 950

info@alpincenter.com

Bezoek de website