Klassenuitje Wonderryck Twente

Bezoek de website
 • Klassenuitje Wonderryck Twente 1
 • Klassenuitje Wonderryck Twente
 • Museum Wonderryck Twente_01
 • Museum Wonderryck Twente_02
 • Museum Wonderryck Twente_03
 • Museum Wonderryck Twente_04
 • Museum Wonderryck Twente_05
 • Museum Wonderryck Twente_06

Laat de natuur je verwonderen en onderwijzen tijdens een Klassenuitje Wonderryck Twente

‘Natura Docet’ betekent letterlijk ‘de natuur onderwijst’. De hele traditie van het museum staat dan ook in het teken van onderwijs. Meester Bernink zelf, en later zijn dochter Heleen, hebben talloze kinderen en volwassenen les gegeven over de natuur. Nog steeds is educatie één van de kerntaken van het museum. Een klassenuitje Wonderryck Twente is meer dan alleen leerzaam, het is een beleving. Leerlingen, studenten en begeleiders maken kennis met de wonderen van de natuur en ervaren ook de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld.

Klassenuitje Wonderryck Twente is er voor het basis-, voortgezet onderwijs, vervolgonderwijs en speciaal onderwijs. Er zijn verschillende programma’s ontwikkeld. Elke les sluit aan op de belevingswereld en leergebieden van de leerlingen (die aansluiten op de doelen van SLO Nationaal Expertisecentrum voor leerplanontwikkeling) en is verbonden met een zaal uit het museum of met het Nationaal Landschap Noordoost Twente. Bij de tijdelijke tentoonstellingen worden begeleidende lessen gemaakt in samenwerking met kunstenaars via kunstruimte Tetem Enschede.

Een kleine greep uit de lessen die leerlingen kunnen volgen tijdens een Klassenuitje Wonderryck Twente

 • Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! – Groep 1 & 2
  Een buitenles waarin kinderen in groepjes de belevingstuin ontdekken en opdrachten doen gericht op de 5 zintuigen. Bij slecht weer kan het ook binnen.
 • Belevingstocht Graancirkels van Mander – Groep 1 t/m 4
  Door het natuurgebied van de Gemeente Tubbergen gaan de leerlingen onder begeleiding van een natuurgids de graancirkels verkennen en opdrachten doen. De opdrachten en thema staat in verbinding met de zaal “Twente van Dichtbij” die in het museum te vinden is.
 • Prooi of Roofdier – Groep 5 & 6
  De leerlingen onderzoeken zelf via 10 verschillende opdrachten de verschillen tussen prooi en roofdieren. Ze ontdekken en ervaren de aanpassingen van prooi en roofdieren die nodig zijn om te overleven in de natuur. In tweetallen lopen de leerlingen door de zalen waar de opdrachten staan opgesteld tussen vogels, zoogdieren, vlinders, schedels en kaken. Als afsluiting worden de antwoorden besproken en blijkt dat sommige roofdieren ook prooidieren zijn
 • Tot op het Bot – Groep 7 & 8
  Gewapend met een dossiermap met 11 verschillende opdrachten over botten gaan de leerlingen in 2-tallen het hele museum door. Het bezoek begint met een digitale presentatie over botten en daarna lopen de leerlingen langs de verschillende opdrachten met dierenbotten, fossiele botten, skeletten, kaken en schedels. Niet alleen het nut van botten komt aan bod maar ook de mogelijkheden van botten. Als afsluiting krijgen de kinderen allemaal een winegum (gemaakt van gelatine, beendermeel!!)

Dit waren maar een paar lessen die het museum en belevingscentrum aanbieden. Je kunt bij Wonderryck twente meer dan leren! Een schoolreisje, en zelfs een kamp behoort tot de mogelijkheden! Zo wordt een Klassenuitje Wonderyck Twente écht onvergetelijk! Samen met andere locale partners wordt er dan een op maat gemaakt programma samengesteld speciaal voor jouw klas of groep!

Klassenuitje Wonderryck Twente combineert een leuke activiteit met een educatieve insteek en dat zijn de basis ingrediënten voor een geslaagd schoolreisje! Kijk dus snel naar de mogelijkheden en leg je klassenuitje Wonderryck Twente vast, je zult er geen spijt van krijgen!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 11:00 tot 17:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 tot 17:00 uur
Gesloten op 1e Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag
Bezoek de website

Klassenuitje Wonderryck Twente op de kaart en in de buurt

Adres

Klassenuitje Wonderryck Twente

Oldenzaalsestraat 39

7591 GL Denekamp

Contact

Tel.: + 31 (0)541 - 35 13 25

info@wonderryck.nl

Bezoek de website