Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum

Bezoek de website
 • Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum
 • Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum
 • Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum
 • Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum
 • Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (7)
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (1)
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (2)
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (3)
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (5)
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem (6)

Een educatieve reis terug in de tijd tijdens een klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum!

Als je op zoek bent naar een locatie voor een klassenuitje of schoolreisje zit je bij het Nederlands Openluchtmuseum helemaal goed. Voor veel scholen is een klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum de perfecte invulling van het jaarlijkse schooluitje. Voor iedere schoolklas, van basisonderwijs tot voortgezet onderwijs is er een geschikt arrangement te vinden. In het museum is genoeg ruimte en er is veel buiten te doen. Zowel in het zomer- als winterseizoen. Kinderen voelen zich er de koning te rijk: alles is nieuw, terwijl het allemaal geschiedenis is.

Ook voor de kleinsten van groep 1 en 2 is een klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum erg geschikt, er zijn meerdere kleuter arrangementen samengesteld. Ook voor het Speciaal Onderwijs zijn projecten op maat ontwikkeld. Als onderdeel van een schoolreis, of als buitenschools leren. Deze combinatie van leren, ontdekken en plezier maakt het museum tot een perfect schooluitje.

Bakkers & Boeren

Een educatief klassenuitje voor leerlingen van groep 3,4 en 5. Waarin geleerd wordt respect te hebben voor algemeen aanvaarde normen en waarden. Ga aan het werk als Bakker of Boer en ontdek wat dat je elkaar nodig hebt om te blijven bestaan. Dit Schooluitje laat je kennis maken met vervlogen tijden en leert je dat je met elkaar veel meer kunt bereiken dan alleen.

Feest in Nederland

Een educatief schoolreisje voor leerlingen uit groep 4 t/m 8. Er wordt tijdens dit klassenuitje in het Nederlands Openluchtmuseum aandacht besteed aan welke feestdagen we in Nederland allemaal vieren en waarom. Er is hierbij aandacht voor de Christelijke feestdagen en feestdagen uit andere culturen. Dit klassenuitje is een echt feestje! Ieder groepje onderzoekt een eigen feest en gaat het feest ook vieren. Met eten, dans, en toneelspel. En natuurlijk bezoekt ieder groepje ook de andere feesten!

Brood dat koop je toch in de winkel

Een educatief klassenuitje voor de groepen 3 t/m 8. Leer alles over wat er allemaal bij komt kijken voordat je je brood in de winkel kan kopen. Het hele proces van akker naar graan tot brood ervaren de leerlingen door leuke opdrachten en vragen. Spelenderwijs wordt het steeds duidelijker dat het vroeger nog niet zo eenvoudig was. Natuurlijk wordt er ook zelf een broodje gebakken boven een vuurtje!

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor een Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum Arnhem! Kijk voor meer informatie op de website en stel je het perfecte schoolreisje voor jou klas of groep samen!

Bezoek de website

Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum op de kaart en in de buurt

Adres

Klassenuitje Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4

6816 SG Arnhem

Contact

Tel.: +31 (0)26 - 35 76 111

info@openluchtmuseum.nl

Bezoek de website