Kinderroute: Jutten met Jappie

  • Kinderroute Jutten met Jappie_01

Kinderroute: Jutten met Jappie – De Berkel

Rond en door Borculo stromen enkele smalle rivieren (beken) die uit Duitsland komen. De Berkel is een van die beken. Vroeger voeren er schepen op de Berkel. Met houten platte boten – want de Berkel was niet zo diep – werd vracht van Duitsland naar Zutphen vervoerd en omgekeerd. Deze platte boten worden ook wel Berkelzompen genoemd.

Jappie en het water

Een oude Borculose familie van Berkelschippers was de familie Wormmeester, Jaap Wormmeester komt uit deze familie. Verhalen van zijn opa hebben hem nieuwsgierig gemaakt naar alles wat met de Berkel te maken heeft. Jaap weet al veel over het water rondom Borculo, maar hij wil nog meer weten. Zo wil Jaap graag weten welke planten en dieren er in en rond Borculo leven. Het heeft hem de bijnaam Jappie opgeleverd.

Jappie is genoemd naar zijn opa, die Jappe heette, net als de tegenwoordige Berkelzomp. Ja, er ligt nog een echte Berkelzomp in Borculo waar je zelfs een rondvaart mee kunt maken. Samen met Jappie ga je op ontdekkingstocht rond de Hambroekplas. De Berkel stroomt hier langs, zodat je deze beek ook zeker gaat zien. De route is 1,5 kilometer lang. De wandeling inclusief opdrachten duurt ongeveer 2 uur.

Openingstijden

Dit arrangement kan geboekt worden van maandag t/m zaterdag vanaf 10:30 uur

Entreeprijzen

Routeboekje met verhaal en opdrachten € 4,95
Inclusief huur benodigde materialen.

Kinderroute: Jutten met Jappie op de kaart en in de buurt

Adres

Kinderroute: Jutten met Jappie

Hambroekweg 8

7271 NA Borculo

Contact

Tel.: +31 (0)545 - 27 43 33

info@berkelpalace.nl