Kinderroute: GPS Smokkelroute langs de grens

  • Kinderroute GPS Smokkelroute langs de grens (1)
  • Kinderroute GPS Smokkelroute langs de grens (2)
  • Kinderroute GPS Smokkelroute langs de grens (3)

Ga op smokkelavontuur tijdens deze GPS Smokkelroute langs de grens

De omgeving van Eibergen ziet er uit als een heel rustig gebied. Toch was het in de vorige eeuw een echt smokkelbolwerk. Tegenwoordig kun je zo van Nederland naar Duitsland lopen, maar toen werd de grens tussen beide landen streng bewaakt. Er waren grote prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland. De bewoners van de grensstreek bedachten allerlei manieren om waren over de grens te smokkelen om zo wat extra geld te verdienen. Ze kenden speciale smokkelpaadjes en wisten precies door welke weilanden en langs welk watertje de kronkelende grens met Duitsland liep.

Smokkelen was gevaarlijk werk. Als je werd betrapt, kreeg je een hoge geldboete of moest je tijden vast zitten. De Duitse en Nederlandse douaniers werden kommiezen genoemd. Ze hielden de smokkelaars goed in de gaten. Toch waren de smokkelaars hen vaak te slim af.

Vanuit Rekken (bij Eibergen) kun je zelf de oude smokkelsfeer proeven. Met een smokkelpaspoort en een gps-ontvanger ga je op pad, volg de route-aanwijzingen en probeer je vee, wiet, jenever, tabak of koffie over de grens te smokkelen. Maar let goed op! Achter elke boom kan een kommies op wacht staan.

De GPS-smokkelroute voor tieners start dagelijks bij Café Rotering in Rekken. Het duurt ongeveer 3-4 uur en bevat een echt smokkelspel. Kom je op woensdag, bel dan even met VVV Eibergen.

Openingstijden

De GPS-smokkelroute start dagelijks bij Café Rotering in Rekken.. Kom je op woensdag, bel dan even met VVV Eibergen.

Entreeprijzen

Per persoon € 5,95
Voor de GPS wordt een borg gevraag van € 50,00
De route is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Kinderroute: GPS Smokkelroute langs de grens op de kaart en in de buurt

Adres

Kinderroute: GPS Smokkelroute langs de grens

Oldenkotseweg 11

7157 BV Rekken

Contact

Tel.: +31 (0)545 - 43 12 50