Dierentuin Nordhorn

Bezoek de website

Dierentuin Nordhorn

Dierentuin Nordhorn, een dierentuin vlak over de grens, is een geweldig dagje uit voor de hele familie! Met meer dan 1700 dieren (100 verschillende soorten) is er voor iedereen iets interessants te ontdekken. Het boegbeeld van Dierentuin Nordhorn, de bosbison, is een echte zeldzaamheid hier in de buurt. Maar dit is natuurlijk niet alles wat er te zien is, talrijke diersoorten staan op je te wachten in Nordhorn. Stekelvarkens, chimpansees, zeehonden, deze dieren zijn waarschijnlijk wel bekend, maar wat dacht je van nandoe’s, de mara’s en agoeti’s, ook deze zijn hier te bewonderen! Koop bij de ingang wat vogelvoer, maak een wandeltochtje door de volière en verwen de verschillende soorten vogeltjes met een lekkere snack!

Beleef een dagje dierentuin eens een keer anders

Breng ook een bezoekje aan de kinderboerderij De Vechtehof, binnen Dierentuin Nordhorn, om hier verschillende boerderij dieren te bekijken, zoals koeien, ezels, geiten en kalkoenen. Ook is er een mogelijkheid om het bonte Bentheimer varken te zien (een varkenssoort dat in de jaren 70 bijna uitgestorven was), en er is zelfs de mogelijkheid om de kleine biggetjes te aaien en te knuffelen!

Sinds 2015 biedt Dierentuin Nordhorn ook de kans om binnen te kijken in de voederkeuken. Kijk vanaf buiten mee hoe het voeder voor de verschillende dieren bereid wordt. Op de site is een actueel overzicht te vinden van het voederprogramma. Houd dit in de gaten om te zien wanneer welk dier gevoederd wordt, om te zien wat er met het gemaakte voer gebeurt.

Toe aan een pauze?

Even lekker bij komen is ook geen probleem, er zijn twee horecagelegenheden te vinden. Restaurant ‘Mallejan’ staat bekend om zijn eigengemaakte taarten en regionale keuken. Het andere restaurant, de ‘Cafetaria’ is ideaal voor families, met de perfecte locatie met uitzicht op de speeltuin en de kinderboerderij. Bij beide restaurants kun je zowel binnen als buiten heerlijk zitten om even op adem te komen onder het genot van een hapje en een drankje.

Om even uit te razen zijn er voor de kinderen 2 verschillende speeltuinen. Midden in de dierentuin is een mooie grote belevenisspeeltuin (vlakbij de ‘Cafetaria’). Rondom de speeltuin staan verschillende picknickbankjes, zodat de ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden tijdens het spelen. Voor wanneer het weer wat minder is, is er een overdekte speeltuin. Omdat de dierentuin het hele jaar geopend is, is Max Avonturenland de perfecte speelplek in de wintermaanden. Een overdekte, verwarmde speeltuin, met 3 verdiepingen plezier!

Gratis rondleiding

Iedere eerste zaterdag van de maand kun je gratis deelnemen aan de rondleiding. De rondleiding duurt ongeveer een uur, en wordt zowel in het Duits als in het Nederlands gegeven. Het verzamelpunt is bij de ingang en de rondleiding begint om 14:30 uur.

Openingstijden

Maart t/m oktober 09:00 tot19:00 uur
November en februari 09:00 tot 18:00 uur
December en januari 09:00 tot 17:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen t/m 3 jaar gratis
Kinderen van 4 t/m 16 jaar en scholieren € 4,50
Studenten, gepensioneerden en groepen vanaf 20 personen € 7,50
Volwassenen € 8,50
Familiekaart € 26,00
Bezoek de website

Dierentuin Nordhorn op de kaart en in de buurt

Adres

Dierentuin Nordhorn

Heseper Weg 140

D-48531 Nordhorn

Contact

Tel.: +49 (0)5921 - 71 20 00

info@tierpark-nordhorn.de

Bezoek de website