Burgers’ Zoo

Bezoek de website
  • Dierentuin in Nederland - Burger´s Zoo (1)
  • Dierentuin in Nederland - Burger´s Zoo (2)
  • Dierentuin in Nederland - Burger´s Zoo (3)
  • Burger´s Zoo

Een beestachtig leuk dagje uit in Burgers’ Zoo in Arnhem

Al eens de wereld rondgereisd in één dag? Dat kan in dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem! Eén in dag bezoek je de Afrikaanse savanne, Amerikaanse-Mexicaanse woestijn, het tropisch regenwoud, een mangrovebos, duik je de diepten van de oceaan in en ontdek je de Maleise rimba (regenwoud in Maleisië). In deze themagebieden ontdek je werkelijk honderden dier- en plantensoorten. Van beren tot haaien en van cactussen tot een compleet mangrovebos. Benieuwd welke dieren je nog meer tegen komt in deze bijzondere dierentuin?

Burgers’ Safari in Burgers’ Zoo Arnhem

Vanuit de observatiehut zie je de jachtluipaarden lekker in de zon liggen, terwijl bij de drinkplaats een aantal neushoorns hun dorst komen lessen. Wandel door de Afrikaanse savanne en sta oog in oog met een groep leeuwen. Tussen de rotspartijen zit een restaurant met een groot terras. Onder het genot van een Afrikaans hapje bekijk je de giraffen, gnoes en nog vele andere savannebewoners.

Burgers’ Ocean in Burgers’ Zoo Arnhem

Trek je duikpak aan en ontdek de diepte van de oceaan. Dit enorme aquarium bevat naast de vele vissoorten ook één van de grootste aquariumkoraalriffen ter wereld. Op deze reis door de diepzee ontdek je vele soorten tropische vissen, pijlstaartroggen en koraalduivels. Natuurlijk vind je in het aquarium andere diersoorten dan vissen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeeanemonen, zee-egels, sponsen en zeekomkommers. Pas alleen wel op voor de haaien!

Burgers’ Bush in Burgers’ Zoo Arnhem

Je jas mag uit en de korte broek aan, het is tijd om de jungle te ontdekken. Trotseer het vochtige en dichtbegroeide regenwoud en probeer zoveel mogelijk dieren te spotten. In Burgers’ Bush leven veel dieren die vrij door dit themagebied kunnen lopen en vliegen. Van tropische bonte vogels tot vliegende honden en van capybara’s tot hagedissen. Bij de waterval heb je de kans om een aantal zeekoeien tegen te komen.

Burgers’ Desert in Burgers’ Zoo Arnhem

In het rotsachtige landschap van de Mojavewoestijn vind je leven diklipschapen, bobcats en vele soorten kleurrijke zangvogels. Loop langs canyons en droge rivierbeddingen. Kijk uit waar je loopt, want voor je het weet stap je op een ratelslang of schorpioen.

Burgers’ Rimba in Burgers’ Zoo Arnhem

Ondertussen heeft de reis je naar Zuid-Oost Azië gebracht. In dit regenwoud zul je oog in oog komen te staan met Maleise beren, terwijl de gibbons door de bomen zwieren. Maar er zijn nog meer apensoorten in de rimba te ontdekken zoals laponders en siamangs. Het pad voert je zelfs onder de grond waar je een echte python gaat zien.

Burgers’ Mangrove in Burgers’ Zoo Arnhem

Dit bijzondere bos is het eindpunt van de reis. De bomen die hier staan groeien in zout water. Tussen de wortels van deze bomen leven vele vissoorten, maar ook rivierschildpadden, magrovereigers en zeilhagedissen. Zoals je ziet is er in dierentuin Burgers’ Zoo enorm veel te zien en te beleven. Kom dus snel langs!

Een heel weekendje weg?

Wil je je bezoek aan Burger´s Zoo combineren met een weekendje weg? Dan ben je misschien ook wel geïnteresseerd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Ga terug in de tijd en beleef hoe het leven vroeger was. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd voor de kids, maar ook voor paps en mams is het erg leuk om zich weer even kind te voelen!

Openingstijden

Winterseizoen - 25 oktober 2015 t/m 26 maart 2016
Dagelijks van 9:00 tot 17:00 uur
Zomerseizoen - 27 maart t/m 29 oktober
Dagelijks van 9:00 tot 19:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen t/m 3 jaar gratis
Kinderen van 4 t/m 9 jaar € 19,00
Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen t/m 64 jaar € 21,00
Bezoek de website

Burgers’ Zoo op de kaart en in de buurt

Adres

Burgers’ Zoo

Antoon van Hooffplein 1

6816 SH Arnhem

Contact

Tel.: +31 (0)26 - 44 24 534

info@burgerszoo.nl

Bezoek de website