Bronzezeithof Uelsen

Bezoek de website
  • Bronzezeithof Uelsen (1)
  • Bronzezeithof Uelsen (2)
  • Bronzezeithof Uelsen (3)
  • Bronzezeithof Uelsen (4)
  • Bronzezeithof Uelsen (5)

Ga terug naar het Bronzen Tijdperk in het Bronzezeithof Uelsen en leer over de ontwikkeling van de mens.

Het Bronzezeithof is een soort openluchtmuseum rond een boerderij die gebouwd is in de stijl die ze gebruikten in het Bronzen Tijdperk. Het is alsof je in de tijd reist naar het verleden en in een lang vervlogen tijd terecht komt.
Bronzezeithof Uelsen ligt aan de zuidrand van het toeristische plaatsje Uelsen, op ongeveer 5 km van de grens met Nederland.
Omdat er in de regio veel bodemvondsten zijn uit het Bronzen Tijdperk heeft een groep enthousiaste vrijwilligers dit bijzondere openluchtmuseum tot stand laten komen. Met de boerenhoeve als centraal punt maak je als bezoeker kennis met hoe de mensen in de periode van 1100 tot 700 voor Christus leefden. Zo kun je zien hoe de bakoven en de rookoven werken, is er een vuurplaats, kun je zien hoe de mensen vroeger begraven werden, is er een bronswerkplaats, zijn er verschillende bronzen gebruiksvoorwerpen en nog veel meer! Om het te ervaren moet je er eigenlijk zijn geweest!

Luuk & Lilli maken een tijdreis in de Bronzezeithof


In de maanden April tot en met Oktober is de Bronzezeithof Uelsen iedere zondag geopend voor publiek. Maar mocht je nu met school bezig zijn met een thema over de oudheid, of het gewoon heel interessant vinden, groepen worden het hele jaar op afspraak verwelkomt. In overleg kan er veel verteld worden in het Nederlands, Duits maar ook in dialect over de opgravingen in de buurt en over hoe het er in het Bronzen Tijdperk allemaal aan toe ging.

Ieder jaar is er in het 2de weekend van juni een groot evenement: De Bronstijddagen. Tijdens dit evenement komen er veel attracties naar het Bronzezeithof Uelsen. Die laten je zien hoe er vroeger brons gegoten werd, wol verven, broden bakken, hout bewerken, steen houwen en nog veel meer.

Het Bronzezeithof Uelsen is een origineel dagje uit voor jong en oud waarbij het educatieve aspect naadloos overgaat in plezier. Spelenderwijs leren… De beste combinatie!

Openingstijden

Vanaf april tot oktober
Zondag 13:00 tot 17:00 uur
Na aanvraag via touristik@uelsen.de rondleidingen voor groepen in NL op iedere dag van de week

Entreeprijzen

Kinderen tot 6 jaar gratis
Kinderen van 6 tot 12 jaar € 1,00
Volwassenen € 2,00
Groepen tot 25 personen (1 gids) € 20,00 + € 1,00 p.p.
Groepen met meer dan 25 personen (2 gidsen) € 40,00 + € 1,00 p.p.
Bezoek de website

Bronzezeithof Uelsen op de kaart en in de buurt

Adres

Bronzezeithof Uelsen

Am Feriengebiet 7

D-49843 Uelsen

Contact

Tel.: + 49 (0)5942 - 14 11

info@bronzezeithof.de

Bezoek de website