AVOG’s Crash Museum

Bezoek de website
  • AVOG´s Crash Museum 1
  • AVOG´s Crash Museum 2

Tijdens de 2de Wereldoorlog werd er ook in de lucht gevochten. Bekijk de vondsten van de Achterhoekse Vliegtuigwrak Opgravers Groep in Lievelde!

De stichting Achterhoekse Vliegtuigwrak Opgravers Groep (AVOG) is al sinds 1972 bezig met het zoeken en opgraven van vliegtuigwrakken die in de 2de Wereldoorlog in de Achterhoek zijn neergestort.

Het museum geeft een beeld van de technische oorlog en is een eerbetoon aan de gallieerde vliegeniers die voor onze vrijheid hebben gevochten.
Want in het AVOG’s Crash Museum is te zien welke vliegtuigen de 2de Wereldoorlog naar ons land kwamen vanuit Duitsland, Amerika en Engeland. Ook is te zien wat de uitrusting was van die vliegtuigen zoals kaarten, navigatiemateriaal, zuurstof tanks, munitie en hoe de vliegtuigen met elkaar communiceerden via radio’s.

Tijdens de oorlog zijn er in de Achterhoek veel vliegtuigen neergestort. Wel 400! In het AVOG’s Crash Museum kun je bekijken wat er allemaal is opgegraven sinds 1972. Ook vindt je in het museum verschillende interessante dingen die particulieren beschikbaar hebben gesteld. Op deze manier kun je een beeld krijgen over wat de luchtoorlog heeft betekend voor de Achterhoek.

Kom eens langs en neem een kijkje in hoe de 2de Wereldoorlog er aan toe ging, en leer over wat deze oorlog betekend heeft voor de Achterhoek.

Openingstijden

Elke eerste zondag van de maand 13:00 tot 17:00 uur en op afspraak
Juli + augustus: elke zondag 13:00 tot 17:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen tot 12 jaar € 1,50
Volwassenen € 3,00
Groepen krijgen korting
Bezoek de website

AVOG’s Crash Museum op de kaart en in de buurt

Adres

AVOG’s Crash Museum

Europaweg 34

7137 HN Lievelde

Contact

Tel.: +31 (0)544 - 46 14 80

info@crashmuseum.nl

Bezoek de website