• Apenheul
  • Apenheul
  • Apenheul
  • Apenheul

Apenheul in Apeldoorn, om verslingerd aan te raken

Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend! In het grote, prachtig groene bos loop je tússen de apen! Heb je geluk, dan springt er zelfs een doodshoofdaapje op je schouder. Als het voedertijd is komen de apen uit alle hoeken van het bos aanlopen. Zoveel loslopende apen bij elkaar is een echte belevenis! De gorilla’s worden gevoerd op hun eiland. Zie hoe de gorillapeuters hun borstroffel oefenen en hoe gorilla Jambo zijn groep leidt.

In dierenpark Apenheul kun je kennis maken met tientallen apensoorten, waaronder de Orang Oetans. Woon de Orang Oetan presentatie bij. Tijdens deze presentatie leer je meer over het leven van deze apensoort. Wat eten ze precies, waar ze leven en nog veel meer. Een aantal andere apensoorten waar je kennis mee kunt maken zijn:

  • Slingerapen – zij slingeren van boom tot boom met hun prachtige grijpstaart. 
  • Berberapen – dit zijn de grootste loslopende apen in het park.
  • Zwarte brulapen – dit zijn de hardste schreeuwers van het park.
  • Huzaarapen – deze apen zijn met 60 kilometer per uur de snelste apen ter wereld
  • Pluchen apen – na je bezoek aan het park kun je in de souvenirwinkel een leuk apenvriendje voor thuis kopen.

Welke aap ben jij?
Apenheul houdt je een spiegel voor. Herken jezelf in de apen. Heb jij net zoveel energie als doodshoofdaapje Tjonge? Of lijk je meer op de zorgzame orang-oetanmoeder Sandy? Kinderen kunnen door het hele park klimmen, springen en slingeren op de speeltoestellen. En het leukste is, vlak naast hen doen de apen precies hetzelfde!

Apenheul met je eigen apenfamilie?

Wil je met de hele familie genieten van alle apenstreken van de bewoners van de Apenheul? Dat kan! Je kunt namelijke speciale arrangementen voor groepen boeken. Je krijgt dan een rondleiding door het park en na het bezoek sluit je de dag in het park af met een echte Afrikaanse braai (BBQ). In het tentenkamp “Kambizuri”, met uitzicht op het Gorilla eiland, zorgen de medewerkers van de Apenheul voor een heerlijke BBQ. Wil je meer weten, lees dan verder op www.apenheul.nl.

Meer beleven in de buurt van de Apenheul?

Naast de Apenheul heeft de regio veel meer te bieden! Na een dagje aapjes kijken kun je heerlijk en bijzonder overnachten in een drakenei bij camping Het Schinkel. Zo heb je nog een hele dag, of misschien wel meerdere dagen om het Nationaal park de hoge Veluwe te ontdekken of te ravotten in Familiepretpark Julianatoren! Nog niet genoeg gehad? Snuif dan wat cultuur op in Paleis het Loo of leer spelenderwijs in Speelpark de Spelerij. Je leest het al, er is genoeg te doen in de omgeving van de Apenheul om een hele vakantie mee te vullen!

Openingstijden

Van 14 april tot 05 november
Dagelijks 10:00 tot 17:00 uur

Entreeprijzen

Kinderen t/m 2 jaar gratis
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 18,50
Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen € 21,00
Mindervaliden € 18,50
1 begeleider van mindervaliden € 18,50
Bezoek de website

Apenheul op de kaart en in de buurt

Adres

Apenheul

J.C. Wilslaan 21-31

7313 HK Apeldoorn

Contact

Tel.: +31 (0)55 - 35 75 757

office@apenheul.nl

Bezoek de website