Fietsen

Fietsen is de ideale manier om je actieve vakantie in het grensgebied te beleven!

Als je op zoek bent in een (korte) actieve vakantie, is fietsen natuurlijk bij uitstek geschikt om de omgeving te leren kennen. Op een ontspannen manier actief doen, wat wil je nog meer? Door het Nederlands-Duitste grensgebied kun je een groot fietsroute netwerk vinden die, of je nu in Nederland of over de grens in Duitsland fietst, op elkaar aansluit.
Bovendien zijn er naast het fietsroute netwerk ook tal van mooie fietsroutes uitgezet. Of je nu op zoek bent naar een leuke route voor de kids, van lekker eten en drinken houd, of puur om de rust wilt fietsen, er is altijd een route die bij je past!
Wil je toch een tandje meer? Dan is wellicht de mountainbike een goede optie. Ook daarmee kun je naar hartenlust losgaan op de verschillende routes.

Het Nederlands-Duitse grensgebied is dus erg geschikt om te verkennen met de fiets. Je hoeft nooit lang te fietsen of er is wel een interessant, avontuurlijk, gezellig of leerzaam uitstapje in de buurt. Het voordeel van fietsen is dat je zelf geheel je actieve vakantie kunt indelen en tussen de uitstapjes door kunt genieten van de omgeving.

Bekijk het aanbod

 • Kinderfietsroute: In de sporen van Berend

  Nederland

  Tijdens deze kinderfietsroute volg je de sporen van Berend van Hackfort, die in de middeleeuwen echt in Vorden heeft geleefd. Onderweg vertelt Berend over zijn…

 • Naturpark Moor

  Duitsland

  Kom jij naar het prachtige Naturpark Moor? In de Duitse regio Emsland is het te vinden en er is echt van alles te beleven! Er zijn verschillende belevenispaden,…

 • Nationaal Park De Hoge Veluwe

  Nederland

  Hou jij van de buitenlucht, wilde dieren en spoorzoeken? Ga dan op avontuur bij de Hoge Veluwe!
  De Hoge Veluwe is een Nationaal Park. Nationaal Park de Hoge…