Camping Ludwigsee

Meer informatie & boeken
  • Camping Ludwigsee
  • Camping Ludwigsee

Vakantie in een historisch gebied? Camping Ludwigsee in de oude Romeinse streek Grönegau biedt de uitkomst!

Camping Ludwigsee ligt aan een gezellig meer met natuurlijk de nodige watersport faciliteiten. Maar Camping Ludwigsee ligt ook midden in het gebied Grönegau, en dat is een stukje geschiedenis. Een gouw was een Germaanse regio die gescheiden was door natuurlijke grenzen als rivieren en heuvelruggen. Van vroeger uit werden deze streken afzonderlijk bestuurd. Nu is dit natuurlijk al lang niet meer zo, maar Camping Ludwigsee ligt middenin een stukje geschiedenis!

De Ludwigsee is een mooi meer waarom de gelijknamige camping is opgezet. Er is veel aandacht geweest voor ruimte en nagedacht over de wensen van de kampeerders. Zo zijn er familieplaatsen aan de oever van het meer, aparte velden voor groepen en er is tevens de mogelijkheid om een huisje te huren. Natuurlijk is er op de camping ook voldoende te beleven. Het meer nodigt uit om bij mooi weer in te zwemmen. Er is een mooi strandje aangelegd en zelfs een peuter en kleuter poedelzone zodat de kleinsten ook kunnen genieten van de waterpret.

Voor de visliefhebbers zijn er speciale oevers waar je kunt vissen en mocht je nu niet zo van het water houden, dan kun je je uitleven op de sportvelden of de tafeltennistafel. Er is ook een grote speeltuin met in de schoolvakanties animatie. Bovendien is er een binnen ruimte voor de jongeren waar ook internetverbinding aanwezig is. Maar de regio biedt natuurlijk veel meer dan alleen Camping Ludwigsee.

Vlakbij de camping ligt Schloss Gesmold die je kunt bezichtigen. Ook het stadje Melle is een bezoekje waard. In Melle ligt ook het Automuseum en een sterrenwacht. Eigenlijk heeft Melle te veel om op te noemen. Voor wie in de geschiedenis is geïnteresseerd is er in de buurt van Camping Ludwigsee, de Varusschlacht. In deze regio heeft vroeger een Romeinse strijd plaats gevonden, en de restanten zijn nog steeds terug te zien in het museum! Verder is het gebied zeer geschikt voor een actieve vakantie. Wandelen en fietsen kun je er in overvloed en er zijn ook tal van andere mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Kom zelf ontdekken hoe veelzijdig camping Ludwigsee en haar omgeving is. Proef de geschiedenis en beleef avonturen! Sfeerimpressie Camping Ludwigsee

Meer informatie & boeken

Camping Ludwigsee op de kaart en in de buurt

Adres

Camping Ludwigsee

Nemdener Str. 12

D-49326 Melle - Gesmold

Contact

Tel.: +49 (0)5402 - 21 32

Bezoek de website