Boerderij de Rit

Meer informatie & boeken

In een landelijke omgeving in het Gelderse Zoelen, aan het Amsterdam-Rijnkanaal, ligt deze karakteristieke boerderij. De fundamenten van de boerderij dateren uit de 18e eeuw, omstreeks 1730. Het voorhuis van de boerderij is ingericht als vakantiewoning. Hier tref je nog vele details aan uit oude tijden, zoals oude waterpompen en prachtige schouwen.

In het achterhuis, op de deel, bevindt zich een ambachtelijke notenperserij. In de schuur naast de boerderij zit een sapfabriekje waar mensen uit het hele land hun appels en peren laten persen.

Het fraaie, afwisselende landschap van de Betuwe biedt volop mogelijkheden om het landleven te ervaren. Je kunt wandelen en fietsen over slingerende dijkjes en je per voet of fietsveer de rivier over laten zetten. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen. De bloesemperiode is de mooiste tijd van het jaar. Dan is het landschap op haar best en mag een fietstocht langs kronkelende riviertjes en bloeiende boomgaarden niet ontbreken.

Breng ook eens een bezoek aan de historische plaatsen Tiel (6km) en Culemborg (18km). De stad Tiel, met zijn historische stadscentrum, vele winkels, het Flipje en Jam Museum of het jaarlijks terugkerende Fruitcorso in september is zeker een bezoek waard. In het vestingstadje Buren (7km) tref je historische gebouwen, stadsmuren en musea en waan je je in vroegere tijden. Een 27-holes golfbaan ligt op een paar kilometer afstand van de boerderij, evenals het Zoelense bos met Kasteel Soelen.

Meer informatie & boeken

Boerderij de Rit op de kaart en in de buurt